COM DESCONNECTAR DEL TREBALL A L’ESTIU?

Desprès d’un any de treball, arriba el moment de desconnectar i ja son molts el que han fet les maletes per a gaudir d’uns dies tranquils i relaxants, plens d’aventures i anècdotes. Però, sabem desconnectar completament de treball durant l’estiu?

Desconnectar de l’empresa durant un període de temps és fonamental per a eliminar l’estrès acumulat, tornat amb una perspectiva fresca, una ment oberta i energia suficient per a afrontar nous projectes. Si pel contrari no s’aconsegueix, pot augmentar la sensació d’ aclaparament, falta de motivació i frustració que, en conseqüència, acabarà afectant a la teva vida tant personal com professional.

Ser capaç de desconnectar del treball a l’estiu és fonamental per a eliminar l’ estrès acumulat i tornar amb les piles carregades

En aquest sentit, segons una enquesta pel portal de treball Randstad, un 85 % dels espanyols desconnecta del treball durant les vacances d’estiu, però, encara queda un 15 que no sap com desconnectar per complet i com a conseqüència, els hi costa més tornar al seu dia a dia.

Així que, si ets dels que encara no s’ha posat el bikini a la maleta, segueix aquestes recomanacions que et proposem per a que gaudeixis de les teves vacances al màxim:

  1. Informa de la teva absència

Tant a les persones amb les que treballes a diari com als clients amb els que tens contacte habitual han d’estar informats de la teva absència ja que, en cas de no saber-ho poden intentar contactar localitzar-te per algun imprevist que hagi sorgit i trencar així amb els teus relaxants dies i lliures d’ estrès. Com fer-ho? Simplement deixa programada una resposta automàtica per als correus electrònics que rebis i envia, uns dies abans de marxar, un email notificant durant quines dates estàs fora de l’oficina.

  1. Deixa la feina feta i planificada

Abans de deixar d’utilitzar el despertador, el cotxe per anar a l’oficina i seguir amb la rutina, has de tenir un compte que una planificació és la clau per anar-te tranquil i gaudir per complet de les vacances. Així que, intenta gestionar la teva empresa abans de marxar, sigues eficient i deixa tot encaminat per a la teva absència.

  1. Canvia l’ordinador per un llibre

Dóna-li a la tablet, ordinador i mòbil un sospir, ells també es mereixen unes vacances, no creus? Substitueix-los per un bon llibre que aconsegueixi ficar-te dins la trama i alliberar-te dels pensaments i preocupacions relacionats amb el teu treball.

Recomanacions:

1. L’art de la guerra (Sun Tzu, 513 a.C.). Aquest llibre és un del més antics que parla sobre estratègies de guerra, però precisament per això també és dels més usats aplicats a altres àrees, especialment en l’àmbit dels negocis, ja que també en aquest sector es necessita ser un estrateg per a saber com lidiar amb els problemes que es presenten i aconseguir els objectius.

2. El monjo que va vendre el seu Ferrari (Robin Sharma, 1999). Aquesta lectura tracta sobre el coneixement i el creixement personal mitjançant una faula. El llibre relata la història d’un advocat que decideix donar una volta a la seva vida i marxa a l’ Himalaya, on aprèn valuoses lliçons de la vida de les mans dels monjos. A la seva tornada, ajuda a un amic al seu negoci aplicant 8 de les lliçons que has après per aconseguir l’èxit del negoci.

3. El poder de l’ara (Eckhart Tolle, 1997). Aquest és un llibre de reflexió personal, que ensenya que les limitacions se les posa un mateix pensant que no podem aconseguir allò que volem. És una excel·lent lectura per a alliberar-nos, créixer espiritualment e interioritzar el “jo puc”.

4. La gran poma: 10 claus de l’èxit d’ Apple (Leandro Zanoni, 2012). Com bé sabràs, Apple és una de les majors companyies i de les que més han crescut i que més adeptes ha aconseguit. L’autor explica mitjançant aquest llibre, quines han estat les claus del seu èxit, pel que és una excel·lent lectura de referència per a fixar-nos un gran líder.

5. Passió per emprendre. De la idea a la veritable realitat (Andy Freire, 2005).

Aquesta lectura és molt útil, ja que explica una experiència real de manera pràctica, així es pot entendre i saber que fer a cada una de les fases a l’hora de posar en marxa un negoci des de zero.

6. El CEO (Owen Burke y Duff Mcdonald, 2005). Aquesta és una lectura pràctica sobre lideratge, on, per a continuar, hauràs d’escollir una de les possibles opcions que se’t van presentat a cada situació, tal i com passa a la vida real. Així, el llibre es converteix en una guia que ensenya al lector estratègies aplicades a les seves pròpies decisions empresarials.

7. Adapta’t (Tim Harford, 2011). Aquesta lectura és interessant ja que tracta de que l’empresari aprengui que els fracassos o les crisis empresarials poden ocórrer i l’ensenya a preparar-se per a aquest moments. Com veus, amb aquesta selecció podràs aprendre i reforçar les característiques que tot CEO ha de tenir per a ser un bon líder, així com saber utilitzar els recursos i estratègies per a aconseguir ser un cap i una empresa d’èxit.

“En moltes ocasions la lectura d‘un llibre ha fet la fortuna d’un home, decidint el curs de la seva vida”. Ralph Waldo Emerson

  1. Gaudeix del moment

Dormir sense tenir una hora per llevar-se, un esmorzar que duri més de set minuts, menjar a un plat i no al tupper, no agafar el cotxe o metro i només, passejar… aprofita cada un d’aquests moments i aconseguiràs no preocupar-te per res més que gaudir.

“L’art del descans és una part de l’art de treballar”. John Steinbeck

Recordar el nostre HORARI ESPECIAL D’ESTIU: Des del dia 22 de Juliol 2019 fins al dia 13 de setembre 2019, l’horari d’atenció a la nostra oficina serà de DILLUNS a DIVENDRES de 8.00h a 14.00h.

Amb tot, l’equip de Palomo Consultors, SL us desitja unes molt bones vacances d’estiu!!!

 

(Font: www.lexington.es)

0 Comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *