XERRADA INFORMATIVA: OBLIGACIONS DE REGISTRE DE JORNADA DELS TREBALLADORS

Dijous, 21/07/2016 a les 9:30 fins les 10:30h

OBLIGACIONS DE REGISTRE DE JORNADA DELS TREBALLADORS

L’Audiència Nacional considera en dues sentències, de dates 4/12/2015 i 19/2/2016, que l’obligació de registre de la jornada de cada treballador que estableix l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors (ET) “a l’efecte del còmput d’hores extraordinàries” s’estén a tots els casos i no queda condicionada a la realització efectiva d’hores extres.

Per aprofundir en el seu contingut, et convidem a participar a la jornada que durem a terme el proper dia 21 de juliol, a les 9.30h, a Palomo Consultors, SL

En realitat, l’exigència de portar un control diari de la jornada sempre ha estat en l’Estatut dels Treballadors, però vinculada al còmput de les hores extres. Així que, si els treballadors no feien hores extres, no semblava obligatori portar aquest control. Ara aquest criteri ha canviat i s’estén a totes les empreses i a tots els treballadors, facin o no hores extra.

Destaquem:

 • Obligació de registrar la jornada: Un registre de jornada ha d’existir en totes les empreses de forma obligatòria independentment de la seva activitat o mida, sigui a través de mitjans mecànics o bé manuals.
 • Contingut del registre:
  • La concreta jornada  realitzada cada dia per tots i cada un dels treballadors en plantilla, siguin fixes o eventuals, treballin a temps parcial o a temps complet  i facin o no hores extra.
  • El total d’hores mensuals realitzades per cada treballador.
  • Les hores complementàries que en el seu cas hagi fet el treballador.
 • Resum del registre: Junt amb la nòmina mensual s’ha de lliurar als treballadors un resum de la jornada realitzada i l’empresa s’ha de quedar una còpia del resum, signada pel treballador.
 • Incompliment de la obligació:
  • Les empreses que no compleixin, podran ser sanciones per la Inspecció de Treball.
  • En cas de contractes a temps parcial, si no hi hagués prova en contrari de que efectivament es un treball a temps parcial, l’`Inspector de Treball podrà transformar el contracte a temps complet i liquidar les diferències de Seguretat Social a partir del 22 de desembre del 2013.

Esperem comptar amb la teva presència. Gràcies.

Ponent:

Andreu Palomo Pelàez (Advocat, Graduat Social, Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals, Auditor en Prevenció de Riescos Laborals, i Auditor Socio-Laboral Diplomat per ESADE)

Lloc: 

Palomo Consultors, SL

C/Berenguer IV, 51-53 (2ª planta)

Més informació: 

Elvira Rordriguez: 977449033 o bé al correu electrònic: elvira@palomo.net

 

0 Comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *